Lakásfelújítás az otthonfelújítási programmal 2021-ben

2021-ben indul az otthonfelújítási program, melynek immár elérhetővé váltak a részletei. 2020 november 14-én Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter saját, hivatalos Facebook oldalán tette közé az információkat.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 8463Állunk
rendelkezésére!
Lakásfelújítás az otthonfelújítási programmal 2021-ben Lakásfelújítás az otthonfelújítási programmal 2021-ben

Januárban startol az Otthonfelújítási program

Az állam 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás formájában kíván hozzájárulni a gyermeket nevelő családok otthonfelújításához. Fontos viszont felhívni a figyelmet arra, hogy a támogatás utólagos, vagyis önerőből elvégzett felújítás esetén az állam a költségek maximum 50%-át átvállalja, de csak utólag.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter, Novák Katalin november 14-én, hivatalos Facebook-oldalán jelentette be a 2021. január 1-jén induló Otthonfelújítási program részleteit, a támogatás feltételeit és a támogatható munkálatokat is. 

A program elsődleges célja a gyermeket nevelő családok támogatása, valamint az építőipari ágazat kifehérítése. Érdemes meggyőződni még a felújítás önerős megfinanszírozása előtt arról, hogy jogosult az állami támogatásra. A teljes felújítást előre meg kell finanszírozni az igénylő családnak vagy szülőnek. Természetesen, ha nem áll rendelkezésre elég megtakarítás, az önerő biztosításához személyi kölcsönt vagy szabad felhasználású jelzáloghitelt is felvehet.

A támogatás kifizetése után a hitelt egy összegben vissza lehet fizetni vagy előtörleszetni, melynek van ugyan némi díja, de hosszú távon kedvezőbb megoldást jelent. Ha a támogatást igénylő nem felel meg a feltételeknek, akkor arról az Államkincstár minden esetben tájékoztatást ad.

Visszahívást kérek!

Mire igényelhető támogatás?

A támogatás összege szinte bármilyen felújítási munkálatra igénybe vehető, mely kül- vagy beltéri munkálat, korszerűsítés avagy bővítés. Ennek megfelelően fűtéskorszerűsítés vagy csere, klímatelepítés, teljes lakásfelújítás, konyha-, fürdő helységek felújítása, új kazán vagy bojler vásárlása, külső-belső szigetelés, galéria építése, belső lépcső kialakítása, tetőfelújítás vagy csere, garázs vagy nyári konyha felújítása, festési munkálatok, asztalos munkálatok (bizonyos bútorokra) kertépités... stb.

A támogatás fele-fele arányban fordítható munkadíjra és anyagköltségre. Ennek megfelelően a maximális 3 millió forint akkor igényelhető, ha a beruházás értéke eléri a 6 millió forintot, melyből legalább 1,5 millió forint a munkadíj vagy az anyagköltség.

Lakásfelújítás az otthonfelújítási programmal 2021-ben
Lakásfelújítás az otthonfelújítási programmal 2021-ben

Teljes felújítás és korszerűsítés - mindent egy kézből

Az otthonfelújítási program lehetővé teszi, hogy lakását teljeskörűen felújítsa. A támogatás számtalan korszerűsítési és bővítési munkálatra igényelhető, melyet maximum 3 millió forinttal támogat az állam. 

Kondenzációs kazán otthonfelújítási programban cikkünkben a fűtéskorszerűsítésről írtunk bővebben, míg a klímatelepítéssel kapcsolatos információkért felkeresheti Otthonfelújítási program klímaszerelésre oldalunkat.

Cégünk mindent egy kézben tartva járul hozzá felújítási munkálatainak sikerességéhez és színvonalasságához. Amennyiben kérdései vannak, tájékoztatást kérne, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén és kérje személyre szabott ajánlatunkat!

Támogatás a családoknak - kik jogosultak rá?

Olyan család veheti igénybe, mely legalább egy 25 év alatti gyermeket nevel

- A 12 hetesnél idősebb magzatra is igényelhető a támogatás

- A 25 évnél fiatalabb gyermekre akkor igényelhető, ha a gyermek együtt él a családdal

- Házaspárok, élettársak és egyedülálló szülők vagy nagykorú hivatalos gyámokés örökbefogadó szülők is igényelhetik

- Megváltozott munkaképességű gyermek szülei, akik jogosultak a GYOD-ra, ebben az esetben nincs felső korhatár

- Elvált szülők külön élés esetén, ha megosztva nevelik a gyermeket, osztozhatnak az otthonfelújítási támogatáson

- Az az elvált szülő, aki egyedül neveli gyermekét, megosztás nélkül jogosult a támogatásra

Egyéb feltételek a programban való részvételhez

- Legalább egyéves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszony szükséges (akár felsőoktatási vagy munkaviszony, maximum 30 napos megszakítással ez elmúlt egy évben, de ez akár külföldi is lehet), koronavírus idején munkájukat elveszített személyek számára az utolsó 3 hónap álláskeresési járadék is beleszámít.

- A támogatásnál figyelembe vesznek minden, a nyugdíj mellett végzett munkát

- Magyar állampolgár igényelheti

- Büntetlen előélet szükséges hozzá

- Köztartozás-mentesség

- A KHR adatlista nem kizáró tényező

- Egy család mindössze egyszer, egy ingatlanra veheti igénybe a lakásfelújítási támogatást. Az ingatlan eladása után nem kell visszafizetni az összeget, de az többször nem vehető igénybe akkor sem, ha nem lett kihasználva a keretösszeg.

- Olyan ingatlan esetében, melyet a korábbi tulajdonos az otthonfelújítási támogatás által újított fel újra igényelhető az összeg az új tulajdonos számára.

Lakásfelújítás az otthonfelújítási programmal 2021-ben

Az igénylés menete

Olyan felújításokat, korszerűsítéseket vagy bővítéseket támogat az állam, melyek a hirdetmény hatására, ekkor kezdődnek el. A felújítás során minden számlát össze kell gyűjteni, de csak 2021. januártól elfogadhatók a számlák a támogatás szempontjából.

A munkadíjról is számlát kell kérni és egy kifejezetten erre a célra megalkotott formanyomtatvány formájában szerződést kell írni a kivitelező szakemberrel vagy céggel, majd ezt is csatolni szükséges az igénylés folyamán. 

Fontos, hogy csak a 2021. januárban elkezdett felújításokat támogatja a program, így a számlákat is ekkortól lehet gyűjteni.

- Az igénylés elektronikus úton is lebonyolítható

- A felújítást, korszerűsítést vagy bővítést követően 60 napon belül az igényléshez szükséges számlákat, szerződéseket és dokumentumokat be kell nyújtani a Magyar Államkincstárhoz

- Az Államkincstár 30 napon belül bírálja el a támogatási kérelmet

- Amennyiben megítélik a támogatást, úgy a 30 nap elbírálási idő után 5 napon belül kifizetik a támogatás összegét

- Kijelölt Kormányhivatalnok ellenőrzi a felújítás részleteit, létrejöttét, a költségek valódiságát, melyre a kifizetést követő 6 hónap áll rendelkezésre

- Ha az államkincstár megállapítja, hogy az igénylő jogosulatlanul vette igénybe a támogatást, akkor felszólítja az igénylőt a támogatásnak az államháztartásról szóló törvény szerinti, kamattal növelt összegben történő visszafizetésére.

Szeretne többet tudni?

Terveivel kapcsolatban szeretne egyeztetni egy szakemberrel? Kíváncsi, hogy mennyi ideig tartana a munka elvégzése? Pontosan milyen összeggel kell számolnia? Esetleg a kiválasztott gázkészülékkel kapcsolatban szeretne érdeklődni? Hívja ügyfélszolgálatunkat munkanapokon 08:00 - 18:00 között és kérje szakemberünk segítségét.

+36 (20) 611 8463

Szeretne egyedi árajánlatot kapni? Kattintson a szöveg alján lévő gombra és adja meg a nevét, email címét, telefonszámát és írja le részletesen miben is lehetünk az ön segítségére. Fontos, hogy telefonszámot mindenképpen adjon meg, illetve a leírásban jelölje meg, hogy szükség esetén milyen időpontban hívhatja szakembereinket, ha az szükséges.

Online ajánlatkéréshez kattintson ide!

Teljes lakásfelújítás könnyedén.

Mi pontosan tudjuk, hogy egy lakásfelújítás mennyi bajjal jár. Mindenki szeretne szép, ízléses, stílusos otthonban élni, viszont ha bele gondol abba, hogy mennyi ideig leszel poros, szétszedett a lakása akkor elkezd viszolyogni, hogy talán mégsem olyan jó ötlet. Pedig jó ötlet, csak jó céget kell ehhez felkeresnie. Minket. Mi már hosszú ideje csinálunk lakásfelújításokat, és mindig úgy dolgozunk, hogy az ügyfeleinknek a lehető legkevesebb fejtörést okozzuk. Velünk a lakásfelújítás valóban könnyed, mivel mi jó stratégiával dolgozunk, gyorsan, de szakszerűen megcsinálunk minden felújítási munkálatot.

Ha azt szeretné, hogy a felújítás gyorsan, könnyedén végbe menjen, de a végeredmény szemkápráztató és hosszú élettartamú legyen, akkor feltétlenül keressen fel minket, hogy elkezdhessük a közös munkát.